Ceny posiłków:
Ceny posiłków dla przedszkola:
I Śniadanie: 3,- zł, II Śniadanie: 2,- zł, Obiad: 7,- zł
Jadłospis 17 - 21.XI.2025
Poniedziałek 17.11.2025
I śniadanie
Płatki kukurydziane na mleku, serek homogenizowany ze szczypiorkiem ( z mleka), schab gotowany, kiełbasa z piersi kurczaka na ciepło, sałata, ogórek zielony, pomidor, rzodkiewka, pieczywo mieszane (mąka pszenna, mąka żytnia) masło ekstra (z mleka), herbata z cytryną
II śniadanie
Bułka grahamka (mąka pszenna) z pastą z pasztetu i ogórkiem kiszonym
Jabłko
Herbata
obiad
Żurek (woda, łopatka, kiełbasa biała, marchew, seler korzeniowy, pietruszka korzeń, por, cebula, zakwas żytni (mąka żytnia), ziemniaki, śmietanka z mleka, mleko, przyprawy)
Pulpety gotowane w sosie pomidorowo-paprykowym (mięso mielone drobiowe, przecier pomidorowy, papryka, mąka pszenna, jaja, przyprawy)
Ryż
Surówka colesław (kapusta biała, kukurydza, marchewka, majonez)
Kompot agrestowy
Kolacja
Hot- dog, (bułka pszenna, parówka z szynki, ketchup)
sałatka z pomidora i ogórka, szynka gotowana, ser gouda (z mleka), pieczywo mieszane (mąka pszenna, mąka żytnia), masło (z mleka), herbata z cytryną
Wtorek 18.11.2025
I śniadanie
Kasza manna (pszenica) na mleku z truskawkami, pasta z soczewicy, polędwica drobiowa, ser biały (z mleka), sałata, sałatka z pomidora i ogórka, papryka czerwona, rukola, pieczywo mieszane (mąka pszenna, mąka żytnia) masło ekstra (z mleka), herbata z cytryną
II śniadanie
Bułka żytnia (mąka pszenna, mąka żytnia) z masłem (z mleka), sałatą, papryką i serem salami (z mleka)
Kiwi
Herbata
obiad
Zupa z czerwonej soczewicy (woda, łopatka, marchew, seler korzeniowy, pietruszka korzeń, por, cebula, soczewica, przyprawy)
Pyzy w sosie myśliwskim (pyzy drożdżowe (mąka pszenna), pieczarki, ogórek kiszony, wędlina, cebula, pasata pomidorowa, koncentrat pomidorowy, olej, przyprawy, śmietanka (z mleka), mąka pszenna)
Woda z cytryną
Kolacja
Sałatka z selera naciowego (seler naciowy, jajko, kukurydza, szynka konserwowa, por, jajko, majonez), ser Almette (z mleka), kiełbasa krakowska, pomidor, ogórek zielony, pieczywo mieszane (mąka pszenna, mąka żytnia), masło (z mleka), herbata z cytryną
Środa 19.11.2025
I śniadanie
Jogurt naturalny ( z mleka) z owocami (maliny mrożone, banan), ser mozzarella (z mleka) z pomidorem, kiełbasa żywiecka, szynka z indyka, sałata, rukola, ogórek kiszony, pieczywo mieszane (mąka pszenna, mąka żytnia) masło (z mleka), herbata z cytryną
II śniadanie
Bułka mleczna (mąka pszenna, mleko) z masłem (z mleka) i powidłami
Banan
Herbata
obiad
Krem z dyni (woda, dynia, marchew, seler korzeniowy, pietruszka korzeń, por, śmietanka (z mleka), mleko, przyprawy)
Zrazy wieprzowe (schab, cebula, ogórek kiszony, chleb razowy, boczek wędzony, musztarda, przyprawy, olej)
Buraczki gotowane z chrzanem
Ziemniaki z koperkiem
Woda z melonem
Kolacja
Sałatka ziemniaczana (ziemniaki, ogórek kiszony, cebula, koperek, majonez-jajko, musztarda – gorczyca, ser camembert (z mleka), ser salami (z mleka), kabanosy, szynkowa drobiowa , pomidor, ogórek, pieczywo mieszane (mąka pszenna, mąka żytnia), masło (z mleka), herbata z cytryną
Czwartek 20.11.2025
I śniadanie
Płatki owsiane na mleku z pieczonym jabłkiem, pasta z awokado, ser twarogowy ( z mleka), szynka gotowana, polędwica sopocka, sałata, sałatka grecka, rzodkiewka, pieczywo mieszane (mąka pszenna, mąka żytnia) masło ekstra (z mleka), herbata z cytryną
II śniadanie
Bułka grahamka z nasionami (mąka pszenna) z masłem (z mleka), szynką gotowaną, sałatą i papryką
Herbata owocowa
Mandarynka
obiad
Zupa kalafiorowa (woda, kalafior, marchew, seler korzeniowy, pietruszka korzeń, por, koperek, łopatka wieprzowa, śmietanka z mleka, mleko, przyprawy)
Kotlet drobiowy z serem ( filet z kurczaka, ser żółty (z mleka), sól, pieprz, bułka tarta pszenna)
Ziemniaki z koperkiem
Surówka z marchwi (marchew, jabłko, ananas, sok z cytryny, olej)
Kompot wiśniowy
Kolacja
Jajecznica ze szczypiorkiem, sałatka z pomidora i ogórka, sałata, papryka, schab gotowany, polędwica wędzona, pieczywo mieszane (mąka pszenna, mąka żytnia), masło (z mleka), herbata z cytryną
Piątek 21.11.2025
I śniadanie
Naleśniki z serkiem waniliowym (mleko, mąka pszenna, jaja), pasta z makreli wędzonej, ser gouda (z mleka), pasztet z żurawiną, ogórek kiszony, rzodkiewka, pomidor, sałata, pieczywo mieszane (mąka pszenna, mąka żytnia) masło ekstra (z mleka), herbata z cytryną
II śniadanie
Bułka z knypel (mąka pszenna) z pastą jajeczną
Gruszka
Herbata
obiad
Zupa ogórkowa (woda, łopatka, marchew, seler korzeniowy, pietruszka korzeń, por, cebula, ogórki kiszone, ziemniaki, śmietanka (z mleka), mleko, przyprawy, koperek)
Makaron z sosem carbonara (makaron jajeczny ( mąka pszenna, jajko), boczek wędzony, śmietanka 30% ( z mleka), ser typu włoskiego (z mleka), jajko, mąka pszenna, masło (z mleka))
Woda z pomarańczą
Uwaga
1.Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zawierające gluten, soja, mleko, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczany.
2. Z przyczyn obiektywnych jadłospis może ulec zmianie.
